کف سازی در بورس چیست (به همراه ویدیو آموزشی)
شاید بارها با اصطلاح کف سازی در بورس برخورد کرده اید و اینکه فلان سهم کف سازی کرده و اکنون زمان رشد آن است را شنیده ایداگر قصد سرمایه گذاری در بورس را دارید باید روشهای تحلیل را یاد بگیرید تا بتوانید خطوط حمایتی و مقاومتی سهم را بشناسید با بررسی این موارد می توانید نتیجه بگیرید که ایا کسانی که قصد فروش و خروج در محدوده حمایتی داشتند موفق به فروش و خروج از سهم شده اند و یا هنوز در ان محدوده قیمت فروشنده های زیادی وجود دارد.
برای درک بهتر مفهوم کف سازی در بورس ابتدا بیاید با مفهوم خطوط حمایت و خطوط مقاومت بیشتر آشنا شویم
خطوط حمایت
خطوط حمایتی عبارت است از سطوحی که با رسیدن قیمت به این سطح با افزایش تقاضا مواجه هستیم و این افزایش تقاضا است که موجب افزایش قیمت می شود و در واقع با غلبه تقاضا بر عرضه مواجه هستید برای اینکه یک خط حمایتی را رسم کنید دانستن اینکه شما همواره یک محدوده حمایتی دارید و نقطه حمایتی تعریف دقیقی ندارد یعنی این نقطه می تواند متاثر از خطای محاسباتی باشد که نتیجه آن اشتباه در نگرش تحلیلگر باشد بنابراین شما باید یک محدوده را به عنوان حمایتی بدانید.
خطوط مقاومت
خطوط مقاومتی عبارت است از سطوحی که با رسیدن قیمت به این سطح سهام داران اقدام به عرضه شدید می کنند و باعث می شود عرضه بر تقاضا پیشی بگیرد که نتیجه آن کاهش شدید قیمت می باشد و این سطح برای فروشندگان از جذابیت خاصی برخوردار هست.
نقش خطوط حمایت و مقاومت در کف سازی در بورس
برای بررسی یک محدوده مقاومتی و حمایتی باید واکنش سهم به این محدوده را مورد توجه قرار بدهید تا بتوانید تحلیل درستی از سهم داشته باشید .
اکنون که از خطوط حمایتی و مقاومتی استفاده کردید با بررسی نتایج دریافتید در قیمت فعلی سهم فروشنده زیادی هست یعنی سهامداران زیادی هستند که قصد فروش سهامشان را دارند اما موفق نمی شوند سهامشان را بفروشند به این معنا است که قیمت آن سهم توانایی رشد و افزایش را ندارد برای اینکه این روند را تشخیص بدهید باید به انتهای روند نزولی شدن سهم توجه داشته باشید به این دلیل که حجم معاملات زیاد در پایان روند نزولی نشان دهنده این است که فروشنده ها در حال خروج هستند و شاهد ورود سهامداران جدید خواهید بود .
حال خلاف مطالب فوق را در نظر بگیرید یعنی سهامداران در قیمت کنونی نمی خواهند سهامشان را بفروشند به طور کلی سهامداران با وجود افت قیمت سهامشان تمایل به سهامداری دارند به این معناست که سهم جای رشد و صعود خوبی دارد و به کف قیمت رسیده است و به اصطلاح “کف سازی شده” است.
سهم هایی که ابتدا روند نزولی داشته و مدتی در یک کانال خاص درجا میزنند و با یک حرکت خنثی و کسل کننده حرکت می کنند و قصد دارند سهامداران را خسته بکنند کف سازی شده اند.
یک مثال برای درک بهتر کف سازی در بورس
به فرض اینکه یک سهم حجم معاملات روزانه اش بطور میانگین برابر است با 2میلیون سهم .در پایان روند نزولی متوجه می شوید که نزدیک به 10000سهم معامله نشده است و این یعنی اینکه سهم وارد فاز خنثی شدن شده است و همچنین احتمال ریزش وجود دارد و اگر سهم رشد اندکی داشته باشد سریع ریزش خواهد کرد.
از این رو حجم بالای معاملات در نازلترین قیمت را می توان یکی از مهمترین سیگنالهای خرید سهام دانست یعنی این حجم بالا به شما سیگنال خرید سهام را می دهد و احتمال دارد که با پایان یک اصلاح زمانی این اتفاق رخ بدهد .
یک نکته اساسی که در پروسه کف سازی در بورس قیمت سهام باید به آن توجه داشت بازی حقوقی هاست به طور کلی باید بررسی کنید که این حجم معاملات متاثر از جابجایی سهام حقوقی ها نباشد که در غیر این صورت کف سازی نیست و اگر شما متوجه این امر نشوید قطعا در تحلیلات دچار اشتباه خواهید شد.
هدف از “کف سازی در بورس”چیست؟
اول اینکه هدف از کف سازی رساندن سهم به قیمت معقول میباشد دوم کسل کننده کردن بازار و در نتیجه خسته کردن سهامدار و به تبع آن ترغیب به فروش سهم سهامدار می باشد که نتیجه این پروسه سهام آنها را در قیمت بسیار جذاب و پائین می خرند در مورد این سهام ممکن است که ناگهان بعد از مدتی حجم مشکوکی وارد سهم شود در پی آن رشد سهم شروع می شود دقت داشته باشید که اگر قرار بود سهم شما ریزش داشته باشد دیگر نیازی به کف سازی نبود. همیشه سهامدار عمده که بیشترین نقش را در بورس دارد وقتی یک سهم را کف سازی می کند قصد دارد با رسیدن به نقدینگی لازم برای جمع کردن سهام اقدام کند.
سهم های کف سازی شده معمولا چقدر سود دارند؟
سهم های کف سازی شده به طور معمول در کانالهای 15تا20 درصد در حال نوسان هستند و کم کم ثابت می شوند و سهامداران را خسته می کنند و یکباره با ورود نقدینگی رشد بالایی در میان مدت خواهند داشت به عنوان مثال شما سهمی را در نظر بگیرید که در فاصله زمانی دو ماهه قیمت هر سهم در حد فاصل یک منطقه روانی 1800 تا 2200 می باشد و چون پول هوشمند وارد سهم شده و همچنین افزایش حجم معاملات در روز باعث می شوند که سهم کانال روانی خود را بشکند و وارد کانال جدید صعودی شود که در اکثر مواقع باعث سود شارپی می شوند.
نحوه شناسایی سهام “کف سازی ” شده
برای اینکه بتوانید سهمی را پیدا کنید که کف سازی شده است باید دنبال نمادی بگردین که یک تا سه ماه گذشته روند صعودی نداشته باشد و زمانی که شما بتوانید وارد سهمی بشوید که 10 درصد بالاتر از کف قیمت در حال معامله بود قطعا تا حدود 50 درصد رشد قیمت با سهم باشید
و این که این کف سازی بستگی به چه چیزی دارد و مدت زمانی که طی می کند آیا زود کف سازی انجام می شود به بنیاد سهم ، به شرایط بازار، بازار گردان ها و سهامداران عمده، حقوقی های خود سهم و صنعت آن سهم بستگی دارد یعنی اگر تمایل جهانی به فلزات اساسی وجود دارد شاید سهم شما مدت زمان کف سازیش کمتر باشد اگر سهام دلاری است و بر اثر بالا رفتن قیمت ارز طالب و خواهان بیشتری دارد طبعا اقبال با آن بیشتر است و روند کف سازیش را زود تر انجام می دهد و آن تعاملی که بین خریدار و فروشنده است خیلی زود تر شیفت می کند و از میل به فروش به میل به خرید تبدیل می شود
اگر سوالی در مورد نحوه خرید بیت کوین دارید می توانید دز قسمت نظرات زیر همین مقاله مطرح بفرمایید.
ویدیو ها و تحلیل های اقتصادی بیشتر را می توانید از طریق اینستاگرام، یوتیوب و آپارات محسن رحیمی دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید